Vi har snart Danmarks bedste setup

Deprecated: Creation of dynamic property WP_Block::$attributes is deprecated in /customers/f/2/e/kronborgknights.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-block.php on line 179 Deprecated: Creation of dynamic property WP_Block::$attributes is deprecated in /customers/f/2/e/kronborgknights.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-block.php on line 179

FRA Helsingør Dagblad 4/10-2019

Med to nye trænere i folden og flere på vej går Kronborg Knights en meget spændende tid i møde.

HELSINGØR: – Jeg er tilbage hos Kronborg Knights efter 10 års fravær. Det bliver stort, og jeg glæder mig til at komme i gang, forklarer 40-årige Carlos Barrera fra Helsingør, der netop er blevet offentliggjort som ny defensiv træner i den Amerikanske fodboldklub.

I juli blev det officielt, at tidligere spiller og nuværende landstræner samt NFL-ekspert Anton Bodilsen fra det nye år skal være cheftræner for Kronborg Knights, og det er da også en af grundene til, at Carlos Barrera har valgt at tage til Helsingør-klubben.

– Det her kan blive rigtig spændende. Vi er venner privat og har spillet sammen i Kronborg Knights siden tidernes morgen. Vi har altid snakket rigtig meget fodbold, og jeg har i lang tid godt kunne tænke mig at arbejde sammen med Anton, forklarer Carlos Barrera.

Han stoppede selv som defensiv træner i Søllerød Goldiggers for to sæsoner siden, men har savnet sporten lige siden.

– Jeg har ventet på, at der ville opstå en god mulighed igen, og det må man sige var tilfældet her. Jeg har fået lidt flere børn end sidst, jeg var træner, og så er det jo fantastisk, at jeg kan blive i Helsingør. Samtidig er klubbens fremtidige vision også rigtig spændende at være en del af, forklarer han.

Ny træner til defensiven

Udover en ny defensiv træner, har Kronborg Knights også ansat en ny offensiv træner.

Valget er faldet på Simon Sonnessen, der i år har været med til at føre Copenhagen Towers til Mermaid bowl, der er den danske finale i amerikansk fodbold.

Han er uddannet skolelærer og har selv spillet amerikansk fodbold, inden han valgte at blive træner.

I klubbens bestyrelser er de ekstremt glade for de nye trænertilføjelser, da det betyder, at man nu kan tilbyde noget af den bedste træning, som kan fås som Amerikansk fodboldspiller i Danmark.

– Dét, sammen med vores faciliteter, gør, at vi har alle forudsætningerne for at klare det rigtig godt de kommende år. Vi har fået skabt et rigtig stærkt trænerteam, som brænder for sporten og Kronborg Knights, forklarer bestyrelsesformand Anders Christian Von Essen-Leise.

Ved at lukke handler.

Han medgiver, at der er flere af de andre hold i Danmark, som også har et rigtige stærke trænerteams, men føler alligevel, at man i Kronborg Knights har fået skabt noget særligt, hvor der lige nu kun mangler nogle få brikker.

– Vi er stadig ved at lukke nogle aftaler med nogle rigtig dygtige positionstrænere, som jeg forventer snart falder på plads. Når det sker, kommer vi i mine øjne til at have det bedste setup i Danmark, og så er der ingen undskyldning for ikke at spille hos os, siger formanden.

I ungdommens tegn

Den amerikanske fodboldsæsonen slutter officielt fredag efter Mermaid Bowl, hvor Copenhagen Towers og Triangle Razorbacks støder sammen i kampen om titlen som Danmarks bedste hold.

I Kronborg Knights kan de dog slet ikke vente på, at den er slut, så de kan komme ud på træningsbanen igen, forklarer Anders Christian Von Essen-Leise.

– Det er noget alle omkring klubben ser frem til. Vi skal bygge op til næste sæson, hvor der skal laves planer for hver enkelt spiller både i forhold til træning og deres plads på holdet, siger formanden.

En af de største grunde til, at han tror på succes med det nye trænerteam de kommende år, er det kæmpe arbejde som er blevet lavet i ungdomsafdelingen med Bruno Hansen i spidsen.

– Det er jo forudsætningen for Eliteholdets fremtidige succes. Kommer der ikke spillere nedefra og banker på til førsteholdet, kan det være lige meget. Derfor er vi glade for det hårde arbejde, vi har brugt på ungdomsafdelingen de sidste mange år snart bliver forløst, siger Anders Christian Von Essen-Leise.

Artiklen sidst ændret: 4. oktober 2019 07:15