Fremgang i medlemstallet i DAFF

Hvert år ved årsskiftet opgør DIF medlemstallene for de enkelte forbund og idrætsgrene, hvilket foregår ved at hver klub skal indberette deres medlemstal, såkaldte CFR tal, til DIF. Resultatet for 2019 har ligget klar i en lille måneds tid, og er nu blevet kvalitetstjekket og offentliggjort – og DAFF går hele 12 procent frem! 

Tallene forklaret 

  • Vi er gået fra 3924 medlemmer i 2018 til 4394 medlemmer i 2019, hvilket giver os en procentvis stigning på 12% og på niveau med tallene for 2016, hvilket er meget positivt efter vi har haft et par år med fald i medlemstallene. 
  • Football og flag football har samlet en stigning på 5% i forhold til sidste år. Football og flag indberettes som samme sportsgren, vi kan derfor ikke se helt præcis vise det, men ved at se på foreningerne ser det ud til at flag football går lidt tilbage, og amerikansk fodbold går frem med ca. 10%.  
  • Cheerleading har en stigning på 25% i forhold til sidste år.   

Overordnet skal det siges, at vi kan se at der er par enkelte klubber som ikke har fået indberettet deres medlemstal, og der er selvfølgelig ærgerligt at de medlemmer mangler i det store billede, men gør bare fremgangen endnu bedre. 

Bliv ved! 

Medlemstallene er ikke det samme som aktive licenser, men det er en god indikator for hvilken retning det går, og noget tyder på vi var på vej til en stigning i licenser. I cheerleading kunne man se det på licenser i forbindelse med Jule Cup 2019, hvor der var en stigning fra 737 i 2018 til 842 i 2019, og det seneste medlemstal kunne give tro på at der også er en stigning på vej i licenser for amerikansk fodbold. 

Vi er glade for at se at kurven er knækket, og vi vil gerne takke alle klubber for det hårde arbejde der lægges hver dag ude i hver enkelt forening – jeres arbejder bærer frugt – derfor BLIV VED!!! 

Corona karantænen rammer hårdt for alle foreninger, og DIF er i dialog med myndighederne om at finde en forsvarlig måde at genåbne i første omgang udendørs idrætsgrene. Så snart vi ved mere om dette giver vi besked – indtil da må vi være tålmodige.